amazonynporto.reismee.nl

Wyke 14

Deze week kwamen Arjen zijn ouders op bezoek. Om half tien hebben wij ze van het vliegveld geplukt. Daarna zijn we met een om weggetje naar hun hotel gegaan. Daar hadden we afgesproken dat zij s'avonds even bij ons langs zouden komen en daarna zouden ze ons uit eten nemen. We hebben lekker wat gedronken en het appartement laten zien, waarna we naar een restaurant aan de Douro gingen eten. Dinsdags daarna zijn we naar het strand geweest met de Belgen. Arjen zijn ouders gingen die dag de stad verkennen. Op het strand was niemand, alleen wij. Natuurlijk moest de oceaan ook geprobeerd worden. Die was nog goed kalt, niet varmt. Na een tijdje kon je niets meer voelen, zelfs je reet niet meer, dus dan der maar weer uit. Daarna maar wat gevolleybald en wat zon opvangen. Woensdags heb ik de uitlaat van de auto maar weer eens gerepareerd. Deze keer met 5 blikjes bier in een energydrink blikje. Dit is hopelijk wat beter, het is in ieder geval flexibeler. Als dit het niet houd tot we terug zijn moet er maar een flexibele uitlaatstuk tussen. S'avonds met Arjen zijn ouders naar een pizzaria. Donderdag hebben we voor weet ik hoeveel geld boodschappen gehaald bij de jumbo, want we zouden voer bakken voor Arjen zijn ouders. Dit werd een bult varkensvlees, met rijst en salade en als voorgerecht een welgevulde tomatensoep. Als drank hadden we sangria gemaakt. Een soort wijn met vruchten. Dit hadden we van de Belgen afgekeken, en smaakt erg lekker. Foto's zijn wel ergens, maar niet op mijn laptop. Vrijdag zouden wij met Arjen zijn ouders nog even langs het stagebedrijf om dat te bekijken. Daar meteen met de baas om koffie bij het restaurant en tips gekregen wat nog zeker moest worden bekeken. Daarna dat meteen maar met de auto gedaan, want dat gaat sneller. Naar een uitkijktoren, een kerk en de wijnkelders van Porto. Vervolgens alweer uit eten geweest, en gedag gezegd omdat zij de volgende dag weer terug vlogen. Zwaar emotioneel voor sommigen, ik had het niet door dat het de laatste keer was, en was snel klaar met ene korte heuj. Daarna toch maar even goed gedag gezegd. Zondags zijn we naar het wereldkampioenschap motorcross geweest met de Belgen, in hun pickup. Eerst was er de klasse mx2, met een Portugees erin, Rui Gonzalves. Dit was de favoriet, en dat was te merken ook. Hij won trouwens ook nog. Daarna kwam de mx1, met een aantal Belgen daarin. Een Italiaan werd hier eerste en een Belg 2e.

Dit wie in braaf koart ferhaaltjse as net.